.

Dorus & Mannes is een feit

We gaan ver terug. Een zomerse dag ergens in september. Na te veel geklooi in de klas met mijn goede vriend Leroy is de maat vol en worden we uit elkaar gehaald. Dit schooljaar, het laatste schooljaar van het Grafisch Lyceum Eindhoven (tegenwoordig "de Eindhovense school" genoemd), maak ik vol in een andere klas. Het eerste lesuur, waar ik iets te laat binnenkom, schuif ik noodgedwongen aan bij een groepje waar de laatste plek nog vrij is. Na wat geroezemoes van de klas vraagt de betreffende leraar om stilte. Maar, na een korte stilte en alvorens hij ons kan opdragen onze boeken te raadplegen, verheft een wat raar geklede kleine schafuit met zijn haren in een, pak 'm beet, 12 spikes gekneed zijn stem en vraagt alle aandacht van een ieder in het lokaal aanwezig. "Jij hebt net zo'n vreemde kop als Ken van Barbie" zegt de kleine man. Een vriendschap is geboren.

In de jaren daarna waren we creatief bezig en vormde we een team wanneer we de hele nacht muziek maakten. We lagen op één lijn wat design, muziek en vrouwen betreft (een goede discussie werd nooit uit de weggegaan) en het is dus niet geheel verwonderlijk dat we al lange tijd fantaseerde over het starten van een bedrijf samen. Dorus werkte al vroeg bij Websdesign en zat daar volledig op z'n plek en ik, na een korte maar heftige studententijd in Breda, bij IF Then waar ik eind verantwoordelijke was voor de vormgeving. Het moest dus jaren duren voordat het moment daar was. Ruim 10 jaar nadat ik aanschoof aan die tafel bij dat groepje leerlingen zijn Dorus en ik Dorus & Mannes gestart.Dorus en ik lijken op elkaar. Niet alleen om ons uiterlijk moeten we vaak neeschuddend de vraag beantwoorden of we niet toevallig broertjes zijn, ook zijn we standvastig, creatief, communicatief vaardig en houden we van een niet al te serieuze blik op het leven. Maar onze kracht zit in onze verschillen. Dorus is concreet, snel en leeft met het motto: "Eerst doen dan denken". Dorus is informatiegeil en is altijd bezig zijn vakkennis te vergroten. Leest veel boeken en graaft graag naar methodes hoe het beste de identiteit van een organisatie te achterhalen. Ik daarentegen ben berekenend, zweverig, kijk liever een film en zit tot vervelends toe op de consistentie in design.

Momenteel werken we met veel trots voor mooie klanten. Groot én klein. We maken mooie dingen en altijd vanuit een gedachtte die klopt met wat de organisatie in kwestie is.