Blog

Laat jezelf zien.

Dorus van Keulen | 11 maart 2015

line
image

Voor serviceclub Kiwanis Nederland zijn wij gevraagd mee te denken over de positionering en profilering van het merk Kiwanis. Voornamelijk als het gaat om het verjongen van de Kiwanis.

“Hoe kunnen we de Kiwanis aantrekkelijk maken zodat jongeren zich aan willen sluiten en blijven, met trots laten zien wie ze zijn en ambassadeur van Kiwanis willen zijn?”

Voordat wij ergens een oordeel over vellen duiken we graag diep in de materie om alles te weten te komen over de betreffende organisatie. Om erachter te komen hoe de Kiwanis in elkaar zit hebben we ons afgevraagd: Wie zijn ze? Wat doen ze? Waarom doen ze dat? Hoe profileren zij zich? Hoe pakken de verschillende kiwanisclubs het aan? Welke uitingen en communicatie horen daarbij? Etc. etc

Onbewust een verkeerde indruk

Uit ons onderzoek hebben wij kunnen constateren dat de focus van de Kiwanis in onze ogen teveel gericht was op wat ze doen (Wijn proeven, wijn verkopen, golven, rally rijden) i.p.v. waarom. Niet het doel wordt centraal gesteld (een kind-geraleerd goed doel volgens het motto: "Serving the children of the world") maar de activiteit waarmee dat doel behaalt wordt. Hierdoor creëert de Kiwanis onbewust een verkeerde indruk. De tweede constatering die wij maakten was een inconsistente uitstraling in stijl en communicatie. De grote diversiteit aan stijlen maakt het voor een ontvanger (lezer of eindgebruiker) lastig te begrijpen dat het over de Kiwanis gaat. Uitingen waren te versnipperd in uitstraling, verschillend in sfeer en vaak amateuristisch. De Kiwanis heeft de juiste intentie, wil graag en doen het met de middelen die ze hebben. Hierdoor kan het zijn dat niet-professionals aan de slag gaan met uitingen waardoor het al gauw een versnipperd beeld wordt. 

Advies Dorus & Mannes
Ons advies was nadrukkelijk te vertellen waarom je het doet i.p.v. wat. Vertellen waarom je het doet inspireert en kan mensen een reden geven mee te helpen (een goed doel steunen). Dat daarvoor wijn verkocht/gedronken of rally gereden wordt is leuk, maar in onze ogen secundair en minder aantrekkelijk voor jongeren. Het doel moet centraal staan en de reden zijn je aan te sluiten bij de Kiwanis. Daarnaast was ons advies meer van elkaar te leren als clubs onderling. Meer dan 125 clubs verspreid over heel Nederland organiseren jaarlijks talloze projecten waarmee geld wordt ingezameld voor goede doelen. Kennis die daaruit voltrokken wordt kan een centrale plaats krijgen zodat andere clubs daarvan kunnen leren of van dezelfde materialen gebruik kunnen maken. Daarbij zou je een tool aan kunnen bieden waarmee Kiwanis leden met een druk op de knop kant-en-klaar drukwerkbestanden en social media afbeeldingen kunnen genereren zodat uitingen en communicatie consitent uit gaat zien, voor ieder project, voor ieder goed doel, voor heel Kiwanis Nederland. 

Meer weten over het positioneren van een merk?

Bel 024 82 00 777 of maak vrijblijvend een afspraak.

line
blog image
Mannes Giesbers | 22 december 2014
blog image
Mannes | 23 juli 2014
blog image
Dorus | 2 juni 2014
blog image
Dorus | 12 mei 2014
blog image
Dorus | 15 april 2014
blog image
Mannes | 9 april 2014
blog image
Dorus | 13 maart 2014
blog image
Dorus | 4 maart 2014
blog image
Mannes | 3 februari 2014
blog image
Dorus | 9 januari 2014
Terug

Afspreken?

Bel 024 82 00 777 of vul onderstaand formulier in.

Een ogenblik geduld..

Uw bericht is verstuurd, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wij zitten sinds kort in het centrum van Nijmegen. Ergens tussen de Bloemerstraat en de Regulierstraat zit de Zes Huizenhof. Loop een keer binnen op nummertje 30 als je zin hebt.

Zes Huizenhof 30 6511 EA Nijmegen   KVK 59463589   BTW NL164843553B01   IBAN NL22INGB0006257579