+

Waar mogen we hem heen sturen? 

Gelukt!

Je ontvangt de link naar het whitepaper in je mail!

Oeps!

daar ging iets mis...
Wij haten SPAM, dus bewaren we je gegevens veilig.

Het IKEA effect

Dorus van Keulen
Onderwerp:
Onderzoek
Leestijd:
2 min.
Mensen gaan meer van een product houden wanneer ze het zelf gemaakt hebben, of daar aan hebben bijgedragen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Harvard Business School waarbij twee groepen de opdracht kregen de waarde te bepalen van een origami model. De eerste groep mocht het model zelf vouwen en daarna beoordelen. De tweede groep kreeg een al gevouwen model en mocht dat beoordelen.

Resultaat: De eerste groep waardeerde haar eigen gevouwen model vele malen hoger dan de tweede groep. Door de tijd en energie die er in is gestoken vond de groep dat de waarde hoger bepaald mocht worden. De tweede groep beoordeelde slechts het eindmodel en waardeerde het daardoor een stuk lager.

Best logisch eigenlijk, maar erg interessant voor ons. Een klant betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe merk & identiteit is niet alleen noodzakelijk, het zal hen ook meer doen geloven in haar merk, het resultaat en dat dus ook zo uitdragen. Laat deze theorie nou volledig in lijn liggen met de al meer dan 2.500 jaar oude uitspraak van chinees filosoof Confucius:

"Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken."

Stuur een berichtOf bel 024 82 00 777

Vond je dit artikel leuk?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang zo nu en dan artikelen over merken, branding, archetypen en alles wat we nog gaan bedenken.

Oeps, daar ging iets mis!